24 maart 2007
2 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • zout
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie (mild)
  • 200 gr roomkaas

Benodigdheden

  • Cocktail prikkers

Variatietips

  1. In plaats van knoflookolie is pesto ook erg lekker.

Bereiding

Stap 1
Verwijder de kroontjes van de aubergine en de courgette. Snijd met een schaaf lange plakken van de groenten (1cm). Bestrooi ze met zout en laat even intrekken.

Stap 2
Pel het teentje knoflook en pers hem uit boven de olijfolie en roer goed door.

Stap 3
Dep de groente droog en besmeer (aan één kant) met de knof-olijfolie.

Stap 4
Verhit een grillpan en grill de plakken aan één kant 2 min. Leg ze daarna op keukenpapier.

Stap 5
Verdeel de roomkaas over de gegrilde kant, rol ze op en steek vast met de prikkers.

Stap 6
Bestrijk ze met de rest van de olie en grill ze nog even rondom.

Variatietips

  1. In plaats van knoflookolie is pesto ook erg lekker.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Indiase borrelhap

    8

    25 minuten

  • Saucijzenbroodjes

    10

    15 minuten

  • Notenkaas

    2

    45 minuten

  • We are the champions van het WK

    10

    20 minuten