22 mei 2006
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 4 a 5 eiwitten
  • 4 a 5 eierdooiers
  • 2.5 dl melk
  • snuifje kaneel
  • 40 gr suiker
  • 40 gr rozijnen (kan je in rum weken)
  • poedersuiker
  • +/- 50 gram boter
  • compote of jam naar keuze

Variatietips

  1. Vervang de rozijnen door chocoladevlokken.
  2. Je kan de pannenkoek ook flamberen.

Bereiding

Stap 1
De bloem, eigelen, snuifje zout, kaneel, suiker en melk tot een glad geheel mengen.

Stap 2
De eiwitten stijfkloppen en samen met de rozijnen onder het deeg mengen.

Stap 3
In een pan de boter laten smelten (niet laten bruin worden) en er het deeg ingieten (ongeveer vingerdik).

Stap 4
De onderkant bruinbakken en de pannenkoek omkeren. Verder bakken en de pannenkoek in stukken trekken.

Stap 5
Met poedersuiker (of een andere suikersoort naar keuze) bestrooien en serveren met jam, compote of een andere saus naar keuze.

Variatietips

  1. Vervang de rozijnen door chocoladevlokken.
  2. Je kan de pannenkoek ook flamberen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • IJstoren

    4

    60 minuten

  • Cassisbavarois

    4

    180 minuten

  • Hazelnoten-mousse

    4

    30 minuten

  • Chocolademousse

    4

    40 minuten