13 april 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 4 el kerriepoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • zwarte peper
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 bouillonblokje
  • 4 kopjes rijst, gekookt

Variatietips

  1. Groente voor erbij zoals sla komkommer, koolsoorten, doperwten, snijbonen, sperziebonen of kousenband.
  2. Wil je sneller klaar zijn gebruik dan ongeveer 750 gram kipfilet in plaats van een hele kip.

Bereiding

Stap 1
Hak de kip in stukken. Meng de kerrie met de fijngesneden knoflook, ui en zwarte peper. Smeer hiermee de kip en en laat het ongeveer 15 minuten minimaal in de koelkast intrekken. Zodra de intrektijd voorbij is de olie of boter heet laten worden in de braadpan en hierin 15 minuten even braden. Voeg vervolgens het bouillonblokje en een mok water toe en nu het vlees zachtjes gaar laten stoven. Goed het water in de pan controleren zo nu en dan want het mag niet droog koken. Dit serveren met witte rijst.

Variatietips

  1. Groente voor erbij zoals sla komkommer, koolsoorten, doperwten, snijbonen, sperziebonen of kousenband.
  2. Wil je sneller klaar zijn gebruik dan ongeveer 750 gram kipfilet in plaats van een hele kip.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Mechelse koekoek met mosterdmarinade

    4

    60 minuten

  • Kip-rijstpannetje

    4

    40 minuten

  • Gevulde kipfilet uit de oven

    2

    60 minuten

  • Masala kip van mams

    4

    45 minuten