6 november 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 8 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 20 kipkluifjes, naturel
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 glas witte wijn
  • laurierblaadje
  • handje verse peterselie, fijngesneden
  • grof gemalen zeezout
  • peper uit de molen

Bereiding

Stap 1
Verhit olijfolie in een diepe pan. Laat de knoflook in de pan glijden, bak even aan en zet het vuur heel laag voor de komende paar minuten.

Stap 2
Haal nu de knoflook uit de pan en leg op keukenpapier.

Stap 3
Bak de kipkluifjes nu om en om op hoog vuur in de overgebleven olie.

Stap 4
Zet het vuur zacht en voeg de rode peper, witte wijn, laurierblaadje, peterselie en zout en peper toe.

Stap 5
Laat twintig minuten staan (hangt van de gaarheid van het vlees af).

Stap 6
Stamp de knoflooktenen fijn in een vijzel en schep dit door de kip heen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gevulde champignons met spek

    4

    15 minuten

  • Pincho’s de Chorizo (12 stuks)

    4

    25 minuten

  • Vlammende gamba’s

    4

    10 minuten

  • Tostadas met mozzarella (4 stuks)

    4

    140 minuten