29 juni 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr appels
  • 3 el citroensap
  • 300 gr zelfrijzend volkorenbakmeel
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 1 a 2 tl kaneel
  • 175 gr bramen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 gr lichtbruine of bruine suiker
  • 200 gr platte kaas
  • 60 gr bruine suikerklontjes verkruimeld

Bereiding

Stap 1
Verwarm oven voor op 190 graden. bekleed een cakeblik met bakpapier en vet het in.

Stap 2
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Schep ze in een pan, strooi er wat suiker bij (25 a 30 gram) en giet er het citroensap over, breng het aan de kook.

Stap 3
Laat het in een afgedekte pan 10 minuutjes sudderen.

Stap 4
Prak de appels fijn en laat afkoelen.

Stap 5
Zeef de bloem, het bakpoeder en 1 tl kaneel in een kom. Roer 115 gram van de bramen erdoor en de rest van de suiker.

Stap 6
Maak een kuiltje in de bloem en voeg het ei, de platte kaas en de afgekoelde appelmoes toe. Meng het goed en schep het mengsel in het cakeblik.

Stap 7
Druk wat bramen in het deeg en strooi de suikerklontjes over het deeg.

Stap 8
Bak de cake ongeveer 40 a 45 minuten in de oven. laat de cake afkoelen in het blik.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Amandelcakes van marsepein

    4

    25 minuten

  • Taart van slagroom en koeken

    5

    40 minuten

  • Mascarpone-perziktaart

    6

    25 minuten

  • Paascake (Pasen)

    10

    90 minuten