Ingrediënten

  • 6 grote uien
  • 1 kg rundergehakt
  • 5 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 verse lasagne bladen
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • oregano
  • 1 kg geraspte kaas

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rul de gehakt met zwarte peper, zout en 5 teentjes knoflook in een grote pan en zet op middelmatig vuur.

Stap 2
Voeg de gesneden uien en paprika´s toe aan het gehakt mengsel. Meng alles goed door elkaar.

Stap 3
Voeg de blikjes gepelde tomaten en de blikjes tomatenpuree toe. Kruid de lasagne saus met zwarte peper, zout, oregano en Italiaanse kruiden totdat je het zelf lekker op smaak vindt.

Stap 4
Nu de schaal opmaken. Begin met een laagje lasagnesaus. Leg hierop een laagje gerasptekaas. Leg hierop een laagje lasagnebladen. Herhaal alle stappen tot het allemaal op is en begin dus weer met een laagje lasagnesaus. Eindig met een laagje geraspte kaas. Sluit eventueel de ovenschaal af met de bijbehorende deksel van de ovenschaal of aluminiumfolie. Zet de lasagne in de voorverwarmde oven op 200°C 30 minuten in de oven.

Variatietips

  1. Gebruik stukjes mozzarela.
‹ Terug