Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 2 blikken tomaten
  • 100 gr ontbijtspek
  • 2 uien
  • 100 gr wortel
  • 100 gr bleekselderij
  • knoflook naar smaak
  • 200 ml rode of witte wijn
  • 200 ml melk
  • 200 ml bouillon
  • tijm
  • oregano
  • 2 laurierbladeren
  • 30 gr boter
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

Stap 1

Stap 1
Voor mij de allerlekkerste bolognese saus, het is even werk maar loont de moeite en je kan er een paar keer van eten. Begin met de groente in kleine dobbelsteentjes te snijden, snij ook de ui en ontbijtspek in kleine blokjes. Doe n klontje boter en n scheut olijfolie in een hete pan en doe hier de kleingesneden groenten, ui en spek in bakken (op half vuur) totdat het begint te karamelliseren (duurt ong 20min) Nu kan het gehakt erbij om zachtjes rul te bakken, ook vooral niet te bruin bakken zodat alle lekkere smaken nog opgenomen worden. Ook kan nu de kleingesneden knoflook, oregano en tijm worden toegevoegd. Ondertussen evt de tomaten ontvellen(on