16 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr rijst
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl dragonazijn
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 250 gr diepvrieserwtjes
  • 150 gr gekookte ham in reepjes
  • 100 gr champignons
  • 100 gr walnoten
  • 1 teen knoflook
  • gehakte peterselie

Variatietips

  1. Meng gekookt ei in blokjes gesneden door de salade.

Bereiding

Stap 1
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. doe de erwtjes in ziedend gezouten water en kook ze tot ze ontdooid maar nog beetgaar zijn. Spoel ze onder de koude kraan en laat ze verder afkoelen.

Stap 2
Snijd de champignons in schijfjes en blancheer die even in kokend water.

Stap 3
Stort de rijst in een vergiet en spoel onder de koude kraan.

Stap 4
Roer de azijn en het sjalotje door de mayonaise en knijp de look erover uit.

Stap 5
Meng de rijst, champignons, erwtjes, walnoten en ham in een slakom en roer de mayonaise erdoor. Serveer koelkastkoud, bestrooid met peterselie.

Variatietips

  1. Meng gekookt ei in blokjes gesneden door de salade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Knapperige sla met roodtinten

    2

    15 minuten

  • Tonijnsalade van Ino

    4

    15 minuten

  • Salade met druiven en geitenkaas

    4

    20 minuten

  • Bonte bonensalade

    4

    75 minuten