23 februari 2012
12 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik mais
  • 1 snufje zout
  • 14 gr gist
  • spinazie a la crème
  • 1 kg zelf rijzend bakmeel
  • 1 stuk madame jeanette (peper)
  • fijngemalen komijnzaad
  • 7 tenen knoflook
  • 1 stuk ui
  • 3 el suiker

Bereiding

Stap 1
Blender de mais, peper en knoflook fijn. Doe dit in een grote bak of schaal. Voeg hier de suiker, gist en kruiden aan toe en leng dit aan met kokend water. Meng dit alles met een houten lepel. Voeg hier de meel beetje bij beetje aan toe. Het moet stevig zijn maar geen vaste massa worden. Laat dit geheel op een warme plek rijzen. Zet een pan met olie op vuur en verwarm de olie. Zorg dat je een schaal met water (voldoende om je handen onder te dompelen) klaar hebt staan. En een bak waar je de gebakken bara's in kan plaatsen. Maak je handen vochtig en neem een beetje meel in je hand. Druk dit plat en maak een groot gat in het midden van je deeg. Laat dit voorzichtig in de hete olie glijden. Pas op dat je je niet verbrand! Bak ze goudbruin en lek ze uit op een stuk keuken papier en eet smakelijk!

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!