7 februari 2010
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 5 gr zout
  • 10 gr suiker
  • 10 gr boter
  • 250 gr maismeel
  • 250 gr bloem
  • 7 gr gedroogde gist

Variatietips

  1. Vervang het maïsmeel door andere soorten meel, zoals volkoren, poesta of gewoon witmeel.
  2. Om een nog knapperige korst te krijgen zo nu en dan de broden met water spuiten, doe dit niet in de oven.

Bereiding

Stap 1
Schenk de melk in het bakblik van de broodbakmachine. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de boter toe.

Stap 2
Nu het maïsmeel en de bloem toevoegen.

Stap 3
Als laatste het zakje gist toevoegen, maar let op dat het gist niet de melk direct raakt. Zet de broodbakmachine aan op het programma deeg.

Stap 4
Zodra de broodbakmachine klaar is met het programma voor de deeg, het deeg uit de machine halen. Druk het deeg plat en verdeel in 2 stukken.

Stap 5
Maak 2 lange stokbroden en leg deze op een bakplaat die is ingevet of op bakpapier. Maak 3 diagonale insneden in ieder stokbrood en trek bij iedere snede het deeg iets uit elkaar.

Stap 6
Laat het deeg nog ongeveer 30 minuten onder huishoudfolie rijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

Stap 7
Besprenkel de broden met wat water en bak de stokbroden af in 25 a 30 minuten. Leg op de bodem van de oven een ovenschaal met een bodem water.

Variatietips

  1. Vervang het maïsmeel door andere soorten meel, zoals volkoren, poesta of gewoon witmeel.
  2. Om een nog knapperige korst te krijgen zo nu en dan de broden met water spuiten, doe dit niet in de oven.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!