25 juni 2005
8 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 0.5 l melk
  • 75 gr gist
  • 5 gr kaneel
  • 300 gr boter
  • 20 gr zout
  • 50 gr suiker (eventueel iets meer)

Bereiding

Stap 1
De bloem met de melk, gist, en zout mengen. Goed kneden.

Stap 2
Voeg de boter, kaneel en suiker erbij en kneed het terug goed.

Stap 3
Laat het deeg ongeveer een half uurtje rijzen.

Stap 4
Verdeel het deeg in porties van ongeveer 50gram en maak er platte bollen van.

Stap 5
Laat die nogmaals 15 minuten rusten en druk daarna in het midden een kuiltje.

Stap 6
Klop de eierdooiers los en smeer er de deegbollen mee in.

Stap 7
Laat nogmaals half uurtje rusten en bak ze daarna snel in een voorverwarmde oven op 200° (10 a 15 min.).

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Surinaams broodje kip-kerrie van mijn zusje

    2

    20 minuten

  • Breekbloembrood met kip

    4

    30 minuten

  • Walnotenbrood

    4

    120 minuten

  • Kerststol

    4

    180 minuten