12 juni 2005
6 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr oud brood
  • 100 gr kristalsuiker
  • 150 gr bruine suiker
  • 2 dl melk
  • 5 eieren
  • 50 gr rozijnen of chocoladeblokjes
  • blokjes appel bestrooid met wat kaneel
  • 1 tot 2 eetlepels vanillebloem

Bereiding

Stap 1
Warm de melk op tot ze lauw is en voeg er de suiker bij. Blijf goed roeren tot alle suiker opgelost is.

Stap 2
Snij de korstjes van het oud brood en trek het brood in stukjes.

Stap 3
Doe het brood in een grote kom en voeg er de gesuikerde melk bij. Laat alles nu een 10-tal minuutjes staan.

Stap 4
Roer in de kom zodat een dikke brij ontstaat. Voeg de rozijnen (of chocolade of appelstukjes), het vanillepoeder, de kaneel en de eieren toe aan de brij.

Stap 5
Roer alles goed door elkaar. Doe alles in een ingevette bakvorm en bestrooi nog eens met een dikke laag bruine suiker.

Stap 6
Bak ongeveer 45 minuten in de oven op 200° c. (in prikken met lange naald en mag niets meer blijven aanplakken).

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Vlaamse vlaai

    4

    90 minuten

  • Caramelsnoepjes

    1

    60 minuten

  • Appelcranberrycake

    8

    90 minuten

  • Monchou vruchtentaartjes

    8

    30 minuten