25 juni 2005
2 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 l volle melk
  • 0.5 l karnemelk
  • 25 tot 40 gram gepelde walnoten
  • fijngehakte bieslook
  • fijngehakte peterselie
  • zout en peper

Variatietips

  1. Voeg teentje geperste knoflook toe aan de kaas.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de melk met de karnemelk in een pan (geen aluminium!) op zacht vuur tot er witte klontjes in een heldere vloeistof ontstaan.

Stap 2
Bekleed een zeef met een stuk kaasdoek en hang deze in een kom.

Stap 3
Schep de melkmassa in de zeef en laat het geheel ca. 1/2 uur uitlekken.

Stap 4
Hak de walnoten fijnen meng ze door de kaas uit de doek. Meng er ook de peterselie en bieslook bij. Breng deze op smaak met zout en peper.

Stap 5
Lekker op brood, op toastje of in bladerdeegpasteitje.

Variatietips

  1. Voeg teentje geperste knoflook toe aan de kaas.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Krokante kip en groentenkroketjes

    2

    40 minuten

  • Parmezaan courgette chips voor bij het EK

    4

    20 minuten

  • Kloejoek

    6

    20 minuten

  • Amuse van verse tonijn

    10

    20 minuten