11 juni 2005
3 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr rijst
  • 75 gr bacon
  • 3 eieren
  • 4 el olie
  • 2 el mosterd
  • 200 ml melk
  • 275 gr bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 125 glas geraspte belegen kaas
  • zout en peper

Benodigdheden

  • 12 papieren cakevormpjes

Variatietips

  1. Lekker om te bestrijken met verse kaas met kruiden.

Bereiding

Stap 1
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing en laten afkoelen.

Stap 2
Bacon fijnhakken.

Stap 3
Oven voorwarmen op 200 graden. Papierenvormpjes op bakplaat zetten.

Stap 4
Eieren met mixer schuimig kloppen. Olie en mosterd erdoor kloppen.

Stap 5
Melk, bloem en bakpoeder in gedeelten toevoegen en met mixer op laagste stand doorkloppen tot vrij dik beslag.

Stap 6
Rijst, bacon en kaas erdoor mengen.

Stap 7
Beslag gelijkmatig over vormpjes verdelen.

Stap 8
Vormpjes in midden van oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken. Op rooster laten afkoelen.

Variatietips

  1. Lekker om te bestrijken met verse kaas met kruiden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • EK-maatje

    10

    25 minuten

  • Hapje voor mannen op een feestje

    10

    20 minuten

  • Monchou hamrolletjes

    4

    25 minuten

  • Garnalen truffelmayonaise amuse

    4

    10 minuten