18 februari 2006
2 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet (of 4x125gram)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2,5 cm verse fijngehakte gemberwortel
  • 1 groene spaanse peper, fijngehakt
  • 6 el yoghurt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1 el limoensap of citroensap
  • zout en peper

Variatietips

  1. Ook lekker om koud te eten.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2
Meng de knoflook, de gember, Spaanse peper, yoghurt, tomatenpuree, kurkuma, garam masala, limoensap in een kom.

Stap 3
Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4
Was de kipfilet(s) en dep ze droog. Leg ze in een ingevette braadslee. Smeer ze in met het yoghurtmengsel en bak ze 30 tot 40 minuten in de oven tot het vlees gaar is.

Variatietips

  1. Ook lekker om koud te eten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Slanke kippensoep

    4

    30 minuten

  • Ayam ketjap (Indonesische stoofschotel van kip)

    4

    35 minuten

  • Afrikaanse kip met olijven

    2

    55 minuten

  • EKaasje

    8

    30 minuten