15 februari 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 18 vellen filodeeg van 45 x 15 cm
  • slaolie om te frituren
  • zout (garnering)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 gr gehakt
  • 1 el verse basilicum, fijngehakt
  • 1 tomaat zonder zaadjes, ontveld
  • peper en zout

Variatietips

  1. Je kan ook gemalen kaas door de vulling mengen.
  2. I.p.v. gehakt en basilicum kan je tonijn en dille gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Laat de vellen filodeeg ontdooien indien nodig.

Stap 2
Leg een vel filodeeg op het aanrecht met de korte kant naar u toe. Leg de andere vellen onder een vochtige theedoek (droogt snel uit!).

Stap 3
Prak de eieren, gehakt, basilicum en eventueel theelepel olie in een kom. Roer er fijngehakte tomaat door en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4
Schep 1 lepel vulling op het deeg en spreid die in de lengte uit.

Stap 5
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg strak op. Plak de uiteinden dicht met wat olie. Maak nog zo 17 rolletjes tot de vulling op is.

Stap 6
Verhit 3 cm olie tot 180 a 190° in een koekenpan (een stukje oud brood wordt bruint bij deze temperatuur in 30 seconden).

Stap 7
Frituur 2 a 3 rolletjes tegelijk tot ze goudbruin zijn. Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer ze heet of op kamertemperatuur.

Variatietips

  1. Je kan ook gemalen kaas door de vulling mengen.
  2. I.p.v. gehakt en basilicum kan je tonijn en dille gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Paprika-chorizo-rolletjes

    4

    50 minuten

  • Atjar met komkommer en peen

    4

    30 minuten

  • Champignons op toast

    4

    15 minuten

  • Krokante kip en groentenkroketjes

    2

    40 minuten