31 maart 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • peper
  • zout
  • ketoembar
  • knoflook
  • djahé
  • 1 el ketjap
  • 1 el zonnebloemolie
  • djinten
  • saté stokjes

Variatietips

  1. De saté kan je garneren met satésaus, ketjapsaus of gado-gado-saus (=petjil) en gebakken uitjes.
  2. De kipfilet kan je vervangen door lams-, varkens- of rundvlees en combinatie kan natuurlijk ook.

Bereiding

Stap 1
Ingrediënten eventjes roerbakken en daarna in een kom doen. Pan van het vuur halen en het vlees er doorheen mengen. Het vlees laten intrekken met de deksel erop, ongeveer 15 minuten. Nadat de bamboe in het vlees is getrokken aan stokjes rijgen en op een bakplaat bakken.

Variatietips

  1. De saté kan je garneren met satésaus, ketjapsaus of gado-gado-saus (=petjil) en gebakken uitjes.
  2. De kipfilet kan je vervangen door lams-, varkens- of rundvlees en combinatie kan natuurlijk ook.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Nasi goreng

    4

    25 minuten

  • Kippebouten met tomatensaus

    4

    75 minuten

  • Indonesische kalkoen van Esnie

    4

    90 minuten

  • Neutrale sambal rawit (klein potje)

    10

    10 minuten