Ingrediënten
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 tomaten, in blokjes
- 200 gr haricots verts / sperziebonen, in stukjes
- zonnebloemolie
- 400 gr bomba arroz (rijst)
- 1 tl saffraan
- 70 gr tomatenpuree
- 200 ml witte wijn
- 300 gr tijgergarnalen garnalen
- peper
- bieslook, fijngesneden
Variatietips
- Vervang 100 gram tijgergarnalen voor 100 gram mosselen (zonder schelp).
- Vervang 100 gram tijgergarnalen door 200 gram kipfilet.
- Voeg eventueel doperwten toe.
Bereiding
Stap 1
Het lekkerste is om de tijgergarnalen een avond van te voren te marineren in een fijngesneden knoflookteentje met een beetje knoflook en eventueel een theelepetje kerrie / masala.
Stap 2
Maak eerst de bouillon door 1 liter water aan de kook te brengen en hier het bouillonblokje in op te lossen.
Stap 3
Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, risotto, koenjit samen met de tijgergarnalen en tomatenpuree circa 3 minuten.
Stap 4
Schenk de wijn in de pan en bak ongeveer 1 minuut totdat de risotto glazig is.
Stap 5
Voeg de tomaten en de haricoverts toe en voeg vervolgens iedere keer een soeplepel bouillon toe totdat de bouillon verdampt is en herhaal dit totdat de bouillon op is, ongeveer 20 minuten.
Stap 6
Voeg circa 3 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe en schep de bieslook door de paella.
Variatietips
- Vervang 100 gram tijgergarnalen voor 100 gram mosselen (zonder schelp).
- Vervang 100 gram tijgergarnalen door 200 gram kipfilet.
- Voeg eventueel doperwten toe.