Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet door de helft gesneden
  • 1 bosje peterselie
  • peper
  • zout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 tenen knoflook
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • croma
  • 400 gr rijst
  • 1 zakje saffraanpoeder

Bereiding


Stap 1
Bak de kipfiletstukken in de croma goudbruin met zout, peper en paprikapoeder. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog eventjes. Haal het dan uit de pan. Kook de rijst gaar met het zakje saffraan erin en wat zout. Snijd de ui in kleine stukjes en de paprika's in reepjes of stukjes. Gooi die in de pan met nog wat boter of olie en fruit het even aan. Voeg dan de tomaatstukjes en tomatenpuree toe en bak die even mee. De rijst afgieten erna erbij doen en erdoor scheppen. De kipstukken er bovenop leggen en met de deksel erop op zacht vuur 10 minuutjes gaar laten pruttelen. Daarna voor het serveren bestrooien met gehakte peterselie.

Variatietips

  1. Vervang het bosje peterselie door 2 el gedroogde peterselie.
  2. Gebruik in plaats van kipfilet kipstukken.
  3. Neem andere groentes zoals champignons, doperwtjes, broccoli, courgette enz.
‹ Terug