15 juni 2005
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg schoongemaakte paling
  • 50 gr boter
  • 30 gr verse peterselie
  • 30 gr verse kervel
  • 30 gr verse zuring
  • 15 gr verse dragon
  • 1 laurierblaadje
  • 4 verse blaadjes salie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 0.5 tl tijm
  • zout en peper
  • 1 el citroensap

Bereiding

Stap 1
Snijd de paling in stukken. Verhit 30 gram boter, bak de paling aan beide kanten bruin en dan op matig vuur in ongeveer 15 minuten gaar.

Stap 2
Hak de peterselie, kervel, zuring en dragon fijn.

Stap 3
Smelt de rest van boter, verkruimel de laurier erboven, voeg de salie toe en bak die even mee.

Stap 4
Voeg de wijn en slagroom toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 5 minuten inkoken.

Stap 5
Zeef de saus. Roer de dooiers los met een beetje warme saus en roer het dooiermengsel door de rest van de saus.

Stap 6
Voeg de gehakte kruiden en de tijm toe en warm de saus goed door (laat niet meer koken).

Stap 7
Breng op smaak met zout, peper en citroensap. schenk de saus over de paling.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalm sashimi

    4

    10 minuten

  • Zalm lasagne

    2

    25 minuten

  • Zalmtaartje

    6

    120 minuten

  • Salade van tonijn en witte bonen

    5

    80 minuten