10 maart 2010
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr zeebaarsfilet met vel
  • grove peperkorrels
  • grof zeezout
  • 200 gr zeekraal
  • bacon(4 stripjes)
  • olijfolie
  • boter
  • schijfje citroen

Variatietips

  1. I.p.v. van gebakken aardappeltjes eens gebakken cassave proberen.

Bereiding

Stap 1
Dep de zeebaarsfilet droog met een stukje keukenrol.

Stap 2
Doe de grove peperkorrels en grof zeezout in een schaaltje en plet ze fijn met een vijzel. Strooi dit over de filets en laat het even intrekken.

Stap 3
Bak ondertussen de baconstrips lekker krokant.

Stap 4
Doe de zeekraal even met een zeef in een pan kokend water (ongeveer 1 minuutje). Laat het even rusten en bak de zeekraal even op in boter.

Stap 5
Ondertussen de zeebaars even lekker op het vel aanbakken met half boter half olijfolie aan 2 kanten (velkant eerst en ietsjes langer). Leg de zeekraal netjes op een bordje. Leg hier kruislings de baconstrips overheen en daarop de zeebaarsfilet.

Stap 6
Een schijfje citroen er op, een paar frietjes of gebakken aardappeltjes er omheen en een lekker fris glas fruitige witte wijn erbij. Smakelijk.

Variatietips

  1. I.p.v. van gebakken aardappeltjes eens gebakken cassave proberen.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!