• 25 juli 2010
  • 2 personen
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr scholfilet
  • 25 gr hazelnoten
  • 1 sneetje (oud) witbrood
  • 0.5 el kerriepoeder
  • 1 eiwit
  • zout
  • peper
  • 25 gr boter
  • 4 el olijfolie
  • 250 gr gesneden prei
  • 1 tl citroensap

Bereiding


Stap 1
Spoel de scholfilet met koud water en dep ze droog. Halveer de scholfilets in de lengte.

Stap 2
Hak de hazelnootjes klein en verkruimel het sneetje brood, meng vervolgens het kerriepoeder er door en leg het mengsel in een diep bord.

Stap 3
Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Haal de scholfilets één voor één door het eiwit en vervolgens door het nootjes-kruidenmengsel.

Stap 4
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei in ongeveer 3 minuten. Voeg het citroensap met peper en zout naar smaak en 1 eetlepel water toe en verwarm nog ongeveer 3 minuutjes.

Stap 5
Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets op matig vuur in 2 a 3 minuutjes bruin en gaar, halverwege draaien. Schep de prei in het midden van de borden en leeg de schol erop.

Variatietips

  1. Lekker met een gepofte aardappel of krieltjes in schil.
‹ Terug