Ingrediënten
- 300 gr scholfilet
- 25 gr hazelnoten
- 1 sneetje (oud) witbrood
- 0.5 el kerriepoeder
- 1 eiwit
- zout
- peper
- 25 gr boter
- 4 el olijfolie
- 250 gr gesneden prei
- 1 tl citroensap
Variatietips
- Lekker met een gepofte aardappel of krieltjes in schil.
Bereiding
Stap 1
Spoel de scholfilet met koud water en dep ze droog. Halveer de scholfilets in de lengte.
Stap 2
Hak de hazelnootjes klein en verkruimel het sneetje brood, meng vervolgens het kerriepoeder er door en leg het mengsel in een diep bord.
Stap 3
Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Haal de scholfilets één voor één door het eiwit en vervolgens door het nootjes-kruidenmengsel.
Stap 4
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei in ongeveer 3 minuten. Voeg het citroensap met peper en zout naar smaak en 1 eetlepel water toe en verwarm nog ongeveer 3 minuutjes.
Stap 5
Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets op matig vuur in 2 a 3 minuutjes bruin en gaar, halverwege draaien. Schep de prei in het midden van de borden en leeg de schol erop.
Variatietips
- Lekker met een gepofte aardappel of krieltjes in schil.