• 31 maart 2005
  • 4 personen
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr champignons
  • grof zout
  • citroensap
  • 125 gr gekookte ham
  • 2 el mayonaise
  • 2 el vleesbouillon
  • 2 el wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 mespuntje cayennepeper

Bereiding


Stap 1
De stelen van de champignons netjes bijsnijden en champignons daarna wassen in ruim water waaraan grof zout en citroensap zijn toegevoegd. Ze worden op die manier mooi blank en het grove zout wrijft het buitenste velletje eraf. Na deze behandeling de champignons afspoelen met een royale hoeveelheid vers koud water en ze daarna voorzichtig droog deppen. De champignons verticaal doormidden snijden. Grote exemplaren in vier stukken verdelen. De ham snipperen. Een mengsel maken van mayonaise, vleesextract, azijn en suiker. Het ei pellen en fijn hakken. De stukjes ei door de saus scheppen. In een ruime kom alle onderdelen van de salade luchtig met elkaar vermengen en de salade tenslotte bestuiven met een waasje cayennepeper. Desgewenst kunt u er een paar partjes ei bovenop leggen. Direct serveren.

‹ Terug