1 februari 2006
2 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • zout
  • 1 a 2 wortels
  • 1 kleine courgette
  • boter
  • 5 a 6 eetlepels gemalen hazelnoten
  • 100 ml groentebouillon
  • 300 a 400 gram gemalen kaas
  • verse fijngesnipperde tuinkruiden
  • eventueel wat room

Variatietips

  1. Meng er gebakken reepjes kipfilet onder.
  2. Je kan deze saus ook maken met champignons of cantharellen i.p.v. hazelnoten.

Bereiding

Stap 1
Kook de pasta al dente.

Stap 2
De wortel en courgette in fijne reepjes of blokjes snijden en gaar stomen, stoven of koken.

Stap 3
Boter verhitten in een pannetje en er de gemalen noten in roosteren. Het geheel met de groentebouillon blussen en er de kaas bijdoen.

Stap 4
De saus goed roeren tot de kaas is gesmolten en ze is ingedikt (hier kan je eventueel een scheutje room bijdoen of ze binden met maïzena of witte sausbinder).

Stap 5
Meng er de tuinkruiden door en roer goed om.

Stap 6
Meng de pasta met de courgette en wortel, schep op een bord en giet er de noten-kaassaus over.

Variatietips

  1. Meng er gebakken reepjes kipfilet onder.
  2. Je kan deze saus ook maken met champignons of cantharellen i.p.v. hazelnoten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Spaghetti met gehaktsaus en kaas

    2

    60 minuten

  • Spinazie pasta van Eddy

    4

    20 minuten

  • Pasta met gehakt en pepersaus

    3

    20 minuten

  • Spaghetti met spinazie a la Ed uit de oven

    4

    40 minuten