28 november 2005
2 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr pasta voor 2 personen
  • 300 gr verse tonijnsteaks
  • 1 courgette
  • 1 eiwit
  • 4 el bloem
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 190 gr pesto
  • eventueel andere groenten naar keuze
  • parmezaan schilfers

Variatietips

  1. Leuke variatie; i.p.v. de courgettes in blokjes te bakken kan je er linten van snijden, kort gaarkoken en onder de pasta mengen.
  2. I.p.v. courgette champignons, tomaten blokjes kan ook rode pesto gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Haal de tonijn ongeveer 20-30 minuten voor bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en kook de pasta beetgaar. Ondertussen de courgette in blokjes snijden. De courgette blokjes door eiwit halen en de bloem halen.

Stap 2
De tonijn (in geheel) door het eiwit en de bloem halen.

Stap 3
De courgette blokjes goudbruin bakken in olie en kruiden met peper en zout.

Stap 4
Ondertussen de tonijnsteak op middelhoog vuur aan beide zijdes een paar minuten bakken. Niet te lang want het is lekker dat de binnenzijde rauw blijft.

Stap 5
Roer de pesto door de courgette blokjes.

Stap 6
Giet de pasta af en roer er de pesto-tonijn-courgette bij en schep het op een bord.

Stap 7
Snij de tonijn in plakken van ongeveer een cm leg dit op de pasta en bestrooi het geheel met Parmezaan. Serveer direct.

Variatietips

  1. Leuke variatie; i.p.v. de courgettes in blokjes te bakken kan je er linten van snijden, kort gaarkoken en onder de pasta mengen.
  2. I.p.v. courgette champignons, tomaten blokjes kan ook rode pesto gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten