11 januari 2006
2 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr linzen
  • 0.25 l groentebouillon
  • 300 a 500 gram groentjes (wortel, courgette)
  • blikje tomatenblokjes
  • blikje tomatenpuree
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 40 gr bloem
  • 40 gr boter
  • 0.5 l melk
  • 2 a 4 el geraspte emmentaler (saus)
  • italiaanse kruiden
  • 100 a 200 gr. geraspte kaas

Bereiding

Stap 1
Spoel de linzen goed en kook ze vervolgens 10 minuten in de groentebouillon.

Stap 2
Maak een tomatensausje door de groentjes te stoven, er de blokjes tomaten en tomatenpuree bij te voegen en te kruiden met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Stap 3
Maak nu ook een bechamelsaus: boter laten smelten en bloem bijvoegen. Beetje bij beetje melk toevoegen, sausje even laten pruttelen en er dan de emmentaler (of Parmezaanse) kaas, zout, peper en nootmuskaat bijvoegen naar smaak.

Stap 4
Lasagnevellen al dente koken en laten uitlekken.

Stap 5
Ovenschotel invetten met boter... laagje lasagnevellen, geraspte kaas, linzen, tomatensaus, lasagnevel, linzen, geraspte kaas, bechamelsaus, enz. Eindig met bechamelsaus en overstrooi met gemalen kaas.

Stap 6
Bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200° in ca 30 a 40 minuten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tagliatelle met mosselen

    4

    30 minuten

  • Pasta met prei-spekjessaus

    4

    30 minuten

  • Spinazie pasta van Eddy

    4

    20 minuten

  • Vegetarische lasagne

    4

    60 minuten