28 juli 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr macaroni
  • 1 rode paprika
  • 4 zoetzure komkommerrepen uit een pot
  • 2 sjalotjes
  • 150 gr salami aan een stuk
  • 6 frankfurter worstjes
  • 250 gr jonge goudse kaas
  • zout
  • 3 el zure room (dressing)
  • 2 el ciderazijn (dressing)
  • 3 el fijngeknipte bieslook (dressing)
  • vers gemalen peper (dressing)

Variatietips

  1. Serveer dit gerecht als hoofdgerecht voor 4 personen of als buffetgerecht voor 8 personen.
  2. Serveer de salade op kamertemperatuur en garneer deze met het restant van de bieslook.

Bereiding

Stap 1
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar in ruim kokend water met zout en klein beetje olie tegen het plakken.

Stap 2
Giet de macaroni onder koud stromend water in een vergiet af en laat het goed uitlekken.

Stap 3
Snijd de paprika en komkommerreepjes in kleine stukjes.

Stap 4
Pel en snipper de sjalotjes.

Stap 5
Snijd de salami eerst in plakken en dan in repen.

Stap 6
Snijd de Frankfurters en kaas in reepjes.

Stap 7
Maak een sausje van zure room, azijn, peper en 2 eetlepels bieslook en schep die door de macaroni.

Stap 8
Schep de rest van de ingrediënten erdoor en laat de salade ca. 1 uur in de koelkast intrekken.

Variatietips

  1. Serveer dit gerecht als hoofdgerecht voor 4 personen of als buffetgerecht voor 8 personen.
  2. Serveer de salade op kamertemperatuur en garneer deze met het restant van de bieslook.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Quinoasalade

    4

    15 minuten

  • Salade met brie

    4

    20 minuten

  • Spaghetti bolognese a la fab

    2

    20 minuten

  • Maaltijdsalade met rijst

    4

    20 minuten