7 januari 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 tot 6 peren
  • water
  • suiker
  • 500 gr mascarpone
  • speculooskoekjes
  • eventueel amaretto

Bereiding

Stap 1
Peertjes schillen, klokhuis verwijderen en in dikke schijven snijden.

Stap 2
In een pannetje water met suiker aan de kook brengen, hierin de peertjes laten garen.

Stap 3
Haal de peertjes uit de siroop.

Stap 4
Doop kort 1 voor 1 de speculooskoekjes in de warme siroop en verdeel ze over 4 coupes, leg daarboven de schijfjes peer.

Stap 5
Meng de overgebleven siroop met de mascarpone (eventueel wat amaretto bijvoegen of nog wat suiker erbij). Verdeel het mascarpone mengsel over de coupes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Stoofpeertjes

    4

    180 minuten

  • Chocolade-baklava

    4

    30 minuten

  • IJssouffle au Grand Marnier

    4

    10 minuten

  • Koninklijk feest

    4

    15 minuten