29 juni 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 3 dl platte kaas
  • 1.5 dl yoghurt
  • 30 gr poedersuiker
  • 6 tl instant cacaopoeder (gesuikerd)
  • 4 tl zuiver cacaopoeder
  • 1 tl vanille-essence
  • 2 eiwitten
  • 2 el donkere rum

Variatietips

  1. Deze mousse kan je ook gebruiken als vulling voor een platte-kaas-taart. Maak dan een bodem van verkruimelde koekjes met of boter en roer 2 tl gelatinepoeder opgelost in kokend water door de vulling.

Bereiding

Stap 1
Meng de platte kaas en de yoghurt. Zeef de suiker, de instant cacao en het cacaopoeder erdoor.

Stap 2
Voeg ook de vanille-essence en de rum erbij.

Stap 3
Klop de eiwitten stijf en spatel het er voorzichtig door.

Stap 4
Schep het mengsel in 4 kleine aardwerken potjes en zet 30 minuten in de koelkast.

Stap 5
Versier ze eventueel met chocolaatje, chocoladeschilfers.

Variatietips

  1. Deze mousse kan je ook gebruiken als vulling voor een platte-kaas-taart. Maak dan een bodem van verkruimelde koekjes met of boter en roer 2 tl gelatinepoeder opgelost in kokend water door de vulling.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Oreo cheesecake

    8

    180 minuten

  • Chocolade-marshmallow-toetje

    4

    20 minuten

  • Chocolademousse van Milena

    4

    10 minuten

  • Appel-amandeltaart

    1

    120 minuten