Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 5 eiwitten
  • 40 gr hazelnoten grof gemalen
  • 60 gr chocolade in stukjes
  • 50 gr fijne suiker
  • 30 gr boter

Bereiding


Stap 1
Rooster de hazelnoten. Smelt de chocolade au bain marie. Klop met de mixer de eierdooiers en de suiker 1 minuut op, tot het mengsel dik en romig is. Schep er de gesmolten chocolade bij. klop nogmaals goed op. Klop de eiwitten in pieken stijf. Spatel 1/3 van het eiwitsneeuw onder het chocolademengsel. Schep het om en om, tot het eiwtisneeuw volledig opgenomen is..doe er nogmaals 1/3 eiwitsneeuw bij..schep om..nogmaals laatste 1/3 eiwitsneeuw erbij..omroeren.. tot een glad mengsel. Voeg de hazelnootjes erbij.. Verhit olie of boter in een pan, schep het beslag er in..bak de omelet 1 a 2 minuten..Zet vervolgens de pan onder de grill tot de omelet goudbruin is.. Verdeel in 4 porties en versier ze met wat bloemsuiker..of geraspte cocos, slagroom, bolletje ijs..kies maar

‹ Terug