19 juni 2005
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr rabarber
  • 0.5 dl appelsap
  • 3 el kersenjam
  • 4 dl yoghurt
  • 2 el suiker (wit of bruin)
  • 4 dl vanillevla
  • 4 lange vingers of andere koekjes

Variatietips

  1. Maak dit ook eens van bananen of kiwi.

Bereiding

Stap 1
Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. In een pan de rabarber en appelsap doen. Rabarber in ca 5 minuten gaar koken.

Stap 2
Van vuur af kersenjam erdoor roeren en vervolgens laten afkoelen.

Stap 3
In maatbeker yoghurt en basterdsuiker door elkaar roeren.

Stap 4
In 4 hoge glazen elk 2 eetlepels rabarbercompote scheppen.

Stap 5
Yoghurt erop schenken. Helft van de rabarbercompote erop scheppen. Vanillevla erover verdelen.

Stap 6
Rest van de rabarbercompote erop scheppen. Garneren met een lange vinger.

Variatietips

  1. Maak dit ook eens van bananen of kiwi.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pisang bakar

    4

    15 minuten

  • Vlinder tuin

    4

    15 minuten

  • Zoete pastanestjes met honing en walnoot

    4

    60 minuten

  • Churro’s

    4

    30 minuten