31 januari 2006
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 handje ongezouten nootjes
  • flinke hand taugé
  • 4 el chilisaus

Variatietips

  1. Laat de zaadjes in de peper zitten voor een erg 'hot' effect.
  2. Gebruik verschillende soorten paprika.
  3. Gebruik in plaats van nootjes geroosterd sesamzaad.

Bereiding

Stap 1
Snijd de komkommer in flinterdunne schijfjes.

Stap 2
Snijd de paprika in dunne reepjes.

Stap 3
Snipper de rode ui heel fijn.

Stap 4
Meng de groenten samen met de nootjes en de taugé in een schaal.

Stap 5
Sprenkel de chilisaus eroverheen en meng nog een keer goed.

Stap 6
Zet even een paar minuten weg zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 7
NB: na een dag verliest de salade wel zijn knapperigheid, maar smaakt hij nog net zo goed. Je krijgt dan een soort 'atjar' idee...

Variatietips

  1. Laat de zaadjes in de peper zitten voor een erg 'hot' effect.
  2. Gebruik verschillende soorten paprika.
  3. Gebruik in plaats van nootjes geroosterd sesamzaad.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Eiersalade

    6

    15 minuten

  • Broccoli-bloemkool-salade

    4

    20 minuten

  • Salade met verse spinazie

    4

    20 minuten

  • Zomersalade van mijn zusje Sandy

    2

    45 minuten