30 maart 2018
6 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 4 flespompoenen, in stukken
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 l kippenbouillon ( liefst home made)
  • 300 ml kokosmelk (aroy-d)
  • 1 el thaise rode curry pasta ( mea ploy )
  • 2 el boter
  • 1 el geraspte kokos

Variatietips

  1. Garneer de soep met verse koriander.

Bereiding

Stap 1
Smelt een klont boter in een grote soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.

Stap 2
Los een eetlepel rode curry pasta hierin op ( kan snel te pittig zijn).

Stap 3
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Stap 4
Voeg de pompoen toe en kook op middel hoog vuur tot deze zacht is ( roer af en toe over de bodem).

Stap 5
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Stap 6
Blender met een staafmixer tot soep. Eventueel verdunnen met meer bouillon. Maak op smaak met zout ( peper staat niet mooi door zwarte puntjes) en garneer met kokosrasp.

Variatietips

  1. Garneer de soep met verse koriander.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!