‹ recepten

Pompoensoep met rode curry en kokos

  • 30 maart 2018
  • 90

Ingredi├źnten (6 personen)

  • 4 flespompoenen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 l kippenbouillon ( liefst home made)
  • 300 ml kokosmelk (aroy-d)
  • 1 el Thaise rode curry pasta ( mea ploy )
  • 2 el boter
  • 1 el geraspte kokos

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Pompoenen schillen, van zaden ontdoen en in blokken snijden.

Stap 2

Stap 2
Smelt een klont boter in een grote soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.

Stap 3

Stap 3
Los een eetlepel rode curry pasta hierin op ( kan snel te pittig zijn).

Stap 4

Stap 4
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Stap 5

Stap 5
Voeg de pompoen toe en kook op middel hoog vuur tot deze zacht is ( roer af en toe over de bodem).

Stap 6

Stap 6
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Stap 7

Stap 7
Blender met een staafmixer tot soep. Eventueel verdunnen met meer bouillon.

Stap 8

Stap 8
Maak op smaak met zout ( peper staat niet mooi door zwarte puntjes) en garneer met kokosrasp.

Variatietips

  • Garneer de soep met verse koriander.