23 december 2005
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 1 tl olie
  • blokje kippenbouillon of 1tl poeder
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 blik tomaten puree (niet zo'n kleintje)
  • 1 blik mais puree (ongeveer 300 gr)
  • 1 blik maiskorrels 125 gr zonder vocht
  • chilipoeder naar smaak
  • zure room
  • tortilla's

Bereiding

Stap 1
Olie in een grote pan verhitten. Bouillonpoeder en uien toevoegen en fruiten tot de uien zacht zijn.

Stap 2
Dan de tomaten ontvellen (je weet wel even in kokend water) en de pitten eruit halen.

Stap 3
De tomaten in blokjes snijden. Samen met tomaten puree, maispuree en mais korrels in de pan doen en kruiden met de chilipoeder.

Stap 4
Al roerend verwarmen en dan lekker met een flinke dot zure room opdienen. Lekker met tortilla's .

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Parmentier-soep (aardappelsoep)

    2

    25 minuten

  • Romige raapstelensoep

    4

    25 minuten

  • Indiase soep

    4

    20 minuten

  • Italiaanse courgettesoep

    6

    45 minuten