17 juli 2008
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje kippensoep met vermicelli
  • 3 kipfilets in blokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • salamblad
  • stukje laos
  • piment
  • 3 grote aardappelen, geschild, in blokjes
  • bouillonblokje
  • eventueel selderij en madame jeanette

Variatietips

  1. Ook lekker met een handje taugé erdoor (op het laatst).

Bereiding

Stap 1
Doe het zakje kippensoep met zoveel water als op de verpakking staat in een pan.

Stap 2
Voeg toe: een salamblaadje, een stukje laos (2cm) en 5 pimentkorrels, de ui en de knoflook en laat het langzaam aan de kook komen.

Stap 3
Als het kookt, vuur laag en voeg de kip toe (eventueel kan je een hele madam Jeanette mee laten koken).

Stap 4
Voeg na ongeveer 10 minuten de blokjes aardappel toe en laat de soep zachtjes koken tot de aardappel gaar is (haal de madame Jeanette eruit).

Stap 5
Eet de soep met gekookte rijst en sambal en eventueel wat kleingesneden selderij.

Variatietips

  1. Ook lekker met een handje taugé erdoor (op het laatst).

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Annie yips cantonese tomatensoep

    2

    45 minuten

  • Tomatensoep

    3

    60 minuten

  • Kippenbouillon

    6

    20 minuten

  • Soep van Iris

    4

    60 minuten