Ingrediënten

  • 6 sneetjes gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • 2.5 dl room
  • 4 el fijngehakte verse tuinkruiden
  • peper
  • zout
  • 350 gr brie/camembert/mozzarella;
  • nootmuskaat
  • 1 pak kant-en-klaar bladerdeeg

Bereiding


Stap 1
Rol het deeg uit en doe het in de quichevorm, dek de bodem af met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven met een blinde vulling.

Stap 2
Ondertussen de eieren, melk, room, kruiden, peper, zout, nootmuskaat loskloppen. Gerookte zalm in blokjes snijden en onder mengen.De bladerdeegbodem vullen met in reepjes gesneden kaas, daarboven het eier-zalm mengsel (eventueel nog wat reepjes kaas erover). De quiche ongeveer 30 minuten in de oven bakken.

Variatietips

  1. Je kan ook gekookte pasta door het eimengsel mengen of spinazie.
‹ Terug