3 februari 2006
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 1 ui
  • 600 ml bouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 35 gr boter
  • 100 ml slagroom
  • bladselderij
  • bieslook
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Variatietips

  1. Gerookte zalm snippers toevoegen

Bereiding

Stap 1
De paprika's en de ui in stukken snijden. De ui in de hete boter glazig laten worden, de paprikastukjes toevoegen en afgedekt gaarstoven in de witte wijn. De paprika's in de keukenmachine pureren, door een zeef wrijven en met de bouillon aan de kook brengen. De soep op smaak brengen met paprikapoeder, peper en zout. De room al roerend bij de soep voegen, maar niet meer laten koken. De soep met de gehakte bieslook, de selderij en garneren.

Variatietips

  1. Gerookte zalm snippers toevoegen

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tiropita maar dan vierkant

    8

    40 minuten

  • Tomaten crème soep van Esnie

    6

    90 minuten

  • Snert

    6

    60 minuten

  • Spinazie met ei-schotel

    4

    20 minuten