Ingrediënten

  • 250 gr champignons in vieren gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • olijfolie
  • 1 l kruidenbouillon
  • 200 gr risotto
  • scheut kookroom
  • 50 parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Bereiding


Stap 1
Maak de kruidenbouillon en laat op een zacht vuurtje staan.

Stap 2
Doe de olijfolie in een pan en verhit. Bak de sjalotjes, knoflook en champignons ongeveer 5 minuutjes. Eventueel nog wat olijfolie toevoegen.

Stap 3
Voeg de risotto toe en bak ongeveer 1 minuut mee tot dat de risotto glazig is.

Stap 4
Voeg eenn soeplepel bouillon en blijf roeren tot dat de bouillon verdampt is. Blijf dit herhalen tot dat de bouillon op is, dit is ongeveer 20 minuten. Je moet blijven roeren dat is het geheim van een goede risotto.

Stap 5
Vuur uitzetten. Nu de risotto gaar is, de geraspte Parmenzaanse kaas met peper, zout en een scheutje room toevoegen en doorroeren. Nu twee minuutjes met de deksel er op laten rusten en dan serveren. Eventueel met nog wat peper en of zout op smaak maken.

Variatietips

  1. De eerste twee soeplepels kunnen vervangen worden door een lekkere witte wijn.
‹ Terug