2 juli 2005
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 50 a 75 gram rucola
  • 150 gr slagroom
  • 125 gr verse kaas
  • 2 hardgekookte eitjes
  • 100 gr augurkjes
  • 1 tl kappertjes
  • 1 bosje lente-uitjes of bieslook
  • peper en zout

Variatietips

  1. Eventueel grof gehakte walnoten bijvoegen.
  2. Wat tabasco om het wat pittiger te maken.
  3. Met mayonaise maken i.p.v. slagroom.

Bereiding

Stap 1
Spoel de rucola (raketsla) en dep goed droog.

Stap 2
Hak grof en vermeng met 150 gram slagroom en 125 gram verse kaas.

Stap 3
Pureer met staafmixer. Hak de hardgekookte eieren en augurkjes grof.

Stap 4
Laat 1 tl kappertjes uitlekken. Snij de lente-uitjes (of bieslook) in fijne ringetjes.

Stap 5
Voeg alles bij elkaar, schep goed om en kruid met zout en peper.

Variatietips

  1. Eventueel grof gehakte walnoten bijvoegen.
  2. Wat tabasco om het wat pittiger te maken.
  3. Met mayonaise maken i.p.v. slagroom.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Rood groen en geel sla

    4

    20 minuten

  • Bonte bonensalade

    4

    75 minuten

  • Gekookte kipfile met aspergesalade

    2

    25 minuten

  • Cous-cous salade

    4

    20 minuten