14 april 2008
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • zakje gepelde walnoten
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el gepelde amandelen
  • 1 el gezouten nootjes
  • 1 el fijne mosterd
  • 2 el azijn
  • 1 teen geperste knoflook
  • 8 el olie
  • 16 plakken brie, op kamertemperatuur
  • potje zongedroogde tomaatjes, , fijngehakt
  • gemengde sla
  • 4 el geknipte bieslook

Variatietips

  1. Vervang de brie door blauwe kaas.
  2. Vervang de brie door camembert.
  3. Bedenk zelf een dressing.

Bereiding

Stap 1
Maak een dressing van de mosterd, azijn, knoflook en olie.

Stap 2
Doe de walnoten, pijnboompitjes, amandelen en nootjes in een theedoek.

Stap 3
Kneus ze op het aanrecht.

Stap 4
Zet een koekenpan op het vuur en laat heet worden.

Stap 5
Rooster de 'noten' in de pan lichtbruin.

Stap 6
Leg op vier borden een hoog hoopje sla.

Stap 7
Leg de plakken brie er tegenaan.

Stap 8
Strooi de tomaatjes over de sla.

Stap 9
Besprenkel het bord met de noten.

Stap 10
Lepel de dressing over het bord. Eet ze!

Variatietips

  1. Vervang de brie door blauwe kaas.
  2. Vervang de brie door camembert.
  3. Bedenk zelf een dressing.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Witlofsalade

    4

    10 minuten

  • Salade met roggebrood, gorgonzola en spek

    4

    15 minuten

  • Rood groen en geel sla

    4

    20 minuten

  • Dressing van Jovy

    4

    10 minuten