11 september 2007
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 flinke handen veldsla
  • 4 sneetjes roggebrood
  • bakje gorgonzola
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • 4 el honing
  • 2 el grove mosterd
  • 10 el olie
  • verse bieslook, geknipt
  • verse peper uit de molen

Bereiding

Stap 1
Klop een dressing van de honing, mosterd en olie.

Stap 2
Verdeel de sla over vier borden tot er een 'bergje' ontstaat.

Stap 3
Snijd de sneetjes roggebrood elk in vieren. Besmeer de sneetjes roggebrood dik met gorgonzola.

Stap 4
Zet per bord vier besmeerde roggebroodjes tegen het bergje sla aan.

Stap 5
Bak de plakken ontbijtspek zonder olie in een grillpan.

Stap 6
Drapeer over de borden. Bestrooi de borden met bieslook en verse peper. Lepel voor het serveren de dressing over de borden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Hete kip maaltijd salade

    2

    25 minuten

  • Italiaanse macaronisalade

    2

    20 minuten

  • Spruitjes-salade

    2

    30 minuten

  • Maaltijdsalade van Iris

    4

    15 minuten