30 juli 2008
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • eikenbladsla
  • 200 gr kaas
  • 200 gr gerookte kip
  • 200 gr druiven
  • 3 el olijfolie
  • 2 el vruchtenazijn of appelsap
  • peper en zout
  • halve appels (geraspt)

Variatietips

  1. Gebruik in plaats van kip, beenham of rookvlees.
  2. Schep 50 gram gehakte walnoten door de dressing en gebruik notenolie in plaats van olijfolie.

Bereiding

Stap 1
Voorbereiden: Schik de sla op 4 borden. Meng de ingrediënten voor de dressing (olijfolie, rode vruchtenazijn, peper, zout en geraspte appel).

Stap 2
Bereiden: Leg de reepjes kaas gerookte kip en druiven op de sla. Giet er de dressing erover en garneer de blaadjes met munt of citroenmelisse.

Variatietips

  1. Gebruik in plaats van kip, beenham of rookvlees.
  2. Schep 50 gram gehakte walnoten door de dressing en gebruik notenolie in plaats van olijfolie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Des keizers pastasalade

    4

    45 minuten

  • Tonijn maaltijd salade

    8

    30 minuten

  • Cous-cous salade

    4

    20 minuten

  • Witlofsalade

    4

    20 minuten