25 april 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • rucola sla voor vier personen
  • veldsla voor vier personen
  • 16 dunne plakjes bacon
  • flinke volle hand witte druiven
  • flinke volle hand rode druiven
  • 4 handen geraspte geitenkaas
  • 4 el pijnboompitten
  • 4 el gehakte walnoten
  • 4 el balsamico azijn
  • 4 el olijfolie

Variatietips

  1. Gebruik een dressing naar keuze.
  2. Voeg zongedroogde tomaatjes toe.
  3. Koop, als het even kan, deze ingrediënten allemaal bij de Turk. Het scheelt je daar waarschijnlijk de helft qua prijs. Doen hoor!

Bereiding

Stap 1
Bak de bacon in een koekenpan snel gaar en erg knapperig op heel hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 2
Verhit de pijnboompitten en de walnoten in een droge koekenpan.

Stap 3
Klop met een garde de balsamico met de olijfolie goed door elkaar.

Stap 4
Meng de rucola en de veldsla met je handen door elkaar.

Stap 5
Halveer de druiven en meng deze ook.

Stap 6
Leg de sla als een bergje op vier grote borden.

Stap 7
'Zet' de bacon nu tegen het bergje sla aan. In elke hoek een plakje dus.

Stap 8
Strooi de druiven over het bord.

Stap 9
Leg in het midden van de sla een handje geitenkaas.

Stap 10
Sprenkel de pijnboompitten en de walnoten over het hele bord heen.

Stap 11
Lepel de dressing over de sla.

Variatietips

  1. Gebruik een dressing naar keuze.
  2. Voeg zongedroogde tomaatjes toe.
  3. Koop, als het even kan, deze ingrediënten allemaal bij de Turk. Het scheelt je daar waarschijnlijk de helft qua prijs. Doen hoor!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Bietensalade

    4

    45 minuten

  • Zomersalade van mijn zusje Sandy

    2

    45 minuten

  • Paassalade

    4

    10 minuten

  • Salade van Cor

    5

    20 minuten