26 maart 2018
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 taco’s of zak taco chips
  • 150 gr gemengde sla
  • 0.5 komkommer, in kleine stukjes
  • 150 gr rundergehakt
  • 2 stuks bosui, in ringetjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 100 gr champignons, in stukjes
  • peper
  • zout
  • 100 ml chili saus (sweet)
  • 50 gr kaas, in stukjes
  • 1 avocado
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • zoete ketjap (manis)
  • zure room

Variatietips

  1. Gebruik guacemole kruiden bij stap 1.
  2. Vervang de zure room door skyr.

Bereiding

Stap 1
Maak met de helft van de avocado en een schep zure room een saus en snij de helft van de avocado in stukjes om in de salade te doen bij stap 5.

Stap 2
Bak in een hapjes pan het gehakt met de geperste knoflook, peper en zout rul. Scheutje chilisaus en zoete ketjap toevoegen.

Stap 3
Bak vervolgens de rode paprika, de gesneden bosuitjes en champignons mee.

Stap 4
Voeg nog wat chilisaus en zoete ketjap toe zodat het een beetje "plakkerig" wordt.

Stap 5
Verdeel de gemengde sla over 2 diepe borden en verdeel vervolgens de stukjes komkommer en avocado over de sla.

Stap 6
Schep vervolgens het taco mengsel over de salade en komkommers.

Stap 7
Verkruimel de taco's over de salade en verdeel ook de kaastukjes over de salade.

Stap 8
Maak af met een toef avocado/zure room saus, prik er een taco in en serveer direct.

Variatietips

  1. Gebruik guacemole kruiden bij stap 1.
  2. Vervang de zure room door skyr.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!