Ingrediënten
- 2 blikken grote witte bonen
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 fijn gehakte tenen knoflook
- 5 takjes bladpeterselie
- 2 blikken tonijn op olie
- romeinse sla of het hart van een krop sla
- 1 rode uien in halve ringen
- 2 pomodori tomaten
- 2 el zwarte olijven zonder pit
- 2 citroenen in partjes
- peper
- zout
- voor de dressing:
- 0.5 rode peper, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 2 el (sherry) azijn
- 1 tl (amorra) mosterd
Bereiding
Stap 1
Maak de dressing in een kom van de rode peper, olijfolie en (sherry)azijn. Spoel de bonen af met koud water en laat ze uit lekken. Doe ze met de ui, knoflook, peterselie in een kom bij de dressing en schep goed door. Zet dit 1 uur in de koelkast en zet de tomaten in een kom met heet water zodat het vel loslaat.
Stap 2
Neem 2 eetlepels van de olie uit het blikje van de tonijn en meng die in de kom met bonen en giet vervolgens de tonijn af en meng door de bonen.
Stap 3
Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg op een mooie platte schaal wat slabladeren en verdeel het over de sla.
Stap 4
Garneer met de ui, tomaat en olijven en leg er partjes citroen of limoen bij. Bestrooi met zout en zwarte peper uit de molen. Knijp vlak voor het serveren een partje citroen over.