Ingrediënten

  • 2 blikken grote witte bonen
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 fijn gehakte tenen knoflook
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 2 blikken tonijn op olie
  • Romeinse sla of het hart van een krop sla
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 pomodori tomaten
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 citroenen in partjes
  • voor de dressing:
  • 0.5 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 el (sherry) azijn
  • 1 tl (amorra) mosterd
  • zout
  • peper

Bereiding

Stap 1

Stap 1
Spoel de bonen af met koud water en laat ze uit lekken Doe ze met de ui,knoflook,peterselie in een kom Snijd de Spaanse peper in de lengte door midden,verwijder de zaadjes en snijd 1/3 in stukjes Klop een dressing van al de ingredientenen schep die door de bonen Zet dit 1 uur in de koelkast