Ingrediënten

  • 1 pak verse spaghetti
  • 1 stuk Spaanse peper, heel fijn gesneden
  • 0.5 bolletje knoflook, in hele dunne plakjes gesneden
  • 1 flinke scheut lekkere olijfolie
  • 1 bakje platte peterselie
  • Parmezaanse kaas

Bereiding


Stap 1
Zet een pan heet water op het vuur en breng aan de kook. Afhankelijk van het soort pasta en de kooktijd van de pasta kook je deze tijdens het bereiden onderstaande.

Stap 2
Verwarm een hapjespan en doe ongeveer een bodem olie in de pan en bak de fijn gesneden Spaanse peper even aan.

Stap 3
Bak vervolgens de hele dunne knoflook plakjes kort met de peper mee.

Stap 4
Snij de helft van de platte peterselie fijn en bak kort mee. Als je verse pasta heb die maar een paar minuutjes hoeft te koken dan doe je deze nu in de pan. Snij de andere helft van de platte peterselie grof.

Stap 5
Giet de gekookte pasta af en schep deze door de knoflook, peper, peterselie olie.

Stap 6
Haal de pan van het vuur en schep de rest van de platte peterselie door de pasta. Serveer op een warm bord en doe er verse parmezaanse kaas over bij het serveren om het af te maken.

Variatietips

  1. Het pepertje kan met of zonder de pitjes. Met pitjes is een stuk pittiger.
  2. Lekker met gemengde rucola sla.
‹ Terug