18 september 2005
6 personen
150 minuten

Ingrediënten

  • 3 dl water
  • 6 perziken
  • 2 citroenen
  • 300 gr suiker
  • 1 eiwit

Variatietips

  1. Als je na 1 uur nog even het ijs doorroert voorkomt dit ijspegelvorming.

Bereiding

Stap 1
In een pannetje 3 dl water aan de kook brengen met 250 gram suiker. Zorg ervoor dat je de suiker in het water laat oplossen.

Stap 2
Nóg een grote pan vol met water aan de kook brengen.

Stap 3
Ondertussen de perziken schillen en doormidden snijden. De pitten verwijderen en in heet water pocheren 10 minuten (dit betekent dat je de perziken in heet water zonder te koken, tegen de kook aanhoudt).

Stap 4
De perziken in de mixer tot puree malen en hieraan de sap van de citroenen toevoegen.

Stap 5
Dit alles samen met de suikersiroop mengen en laten afkoelen.

Stap 6
In een bak in de vriezer en na ongeveer 1 uur eruit halen en de eiwit met de 50 gram suiker stijfkloppen en door het bijna ijsmengsel roeren.

Stap 7
Dan nog 1 tot 2 uur laten invriezen en serveren.

Variatietips

  1. Als je na 1 uur nog even het ijs doorroert voorkomt dit ijspegelvorming.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chocolade-kokos banaan

    8

    20 minuten

  • Garnalencocktail

    4

    10 minuten

  • Toetje voor op de BBQ

    1

    20 minuten

  • Vanille roomijs met karamel appeltjes

    4

    45 minuten