• 22 juni 2012
  • ,
  • 2 personen
  • 90 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr verse rauwe zalm
  • 1 komkommer, in 2 a 3 cm
  • 1 avocado
  • 1 zakje zakje sushi rijst
  • rijstazijn
  • bamboematje
  • 2 norivellen

Bereiding


Stap 1
Kook de sushirijst in het zakje in ruim water met zout ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Haal de rijst uit het zakje en laat goed uitlekken.

Stap 2
Roer de rijstazijn door de rijst en laat het afkoelen.

Stap 3
Snij de zalm, avocado en komkommer in lange plakjes.

Stap 4
Leg het bamboematje op het aanrecht en leg daar het norivel op.

Stap 5
Neem de helft van de rijst en spreidt deze over het vel, doe dit met natte vingers en laat het achterste strook norivel +/- 1,5 cm leeg.

Stap 6
Leg de helft van de zalm op het vel en leg in de breedte de strookjes komkommer en avocado er op.

Stap 7
Rol met behulp van het matje de sushi tot een rol en plak de naad met wat water vast en snij de rol in 8 stukken. Herhaal dit met de rest van de zalm en avocado.

‹ Terug