24 augustus 2008
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr tagliolini
  • 300 gr mager rundergehakt
  • de schil van 1 sinaasappel
  • 2 tenen knoflook
  • bosje peterselie
  • halve ui
  • blikje tomaten
  • 2 stengels selderij
  • olijfolie
  • zout
  • vers gemalen parmezaanse kaas

Variatietips

  1. I.p.v. tagliolini neem je tagliatelle of spaghetti.
  2. Een scheutje zoete sherry erbij nadat de tomaten in de saus zijn.

Bereiding

Stap 1
Was de sinaasappel, de peterselie en de selderij. Rasp de schil van de sinaasappel (met een fijne rasp). Hak de peterselie fijn, snipper de halve ui en snijd de selderijstengels in kleine stukjes. Maak de tenen knoflook schoon en snijd ze over de lengte doormidden.

Stap 2
Verwarm de olijfolie in de pan en haal de tenen knoflook met een vork door de olie. Voeg dan de gesnipperde ui, de peterselie, de geraspte sinaasappelschil, de selderij en het gehakt toe.

Stap 3
Maak het gehakt met een houten lepel 'los' en vermeng het met de overige ingrediënten. Laat het geheel op een middelhoog vuur - al roerende - bakken totdat het gehakt gaar is en de stukjes uien glazig zijn.

Stap 4
Voeg dan de tomaten toe en breng het geheel op smaak met wat zout. Laat de saus nog ongeveer een kwartier sudderen.

Stap 5
Kook de tagliolini in ruim water met zout. Verdeel de pasta over de borden en schep de Toscaanse saus erover. Een vleugje Parmezaanse kaas eroverheen strooien.

Variatietips

  1. I.p.v. tagliolini neem je tagliatelle of spaghetti.
  2. Een scheutje zoete sherry erbij nadat de tomaten in de saus zijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten