27 december 2010
4 personen
20

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilets (van 250 gram p.st)
  • 3 dl karnemelk
  • 150 gr tuc koekjes
  • olie om in te bakken

Variatietips

  1. Probeer eens te variëren met de verschillende soorten Tucs.

Bereiding

Stap 1
Sla de kipfilet plat en snij hem dan in dunne repen.

Stap 2
Doe kip samen met de karnemelk in een schaal of zak en leg deze minimaal 12 uur in de koelkast.

Stap 3
Doe de crackers in een zak en sla de crackers kapot tot ze goed verbrokkeld zijn.

Stap 4
Doe de kruimels in een ondiepe schaal. Laat de stukken kip uitlekken en haal ze door de kruimels. Zorg er voor dat ze overal zijn bedekt.

Stap 5
Verhit de olie in een grote pan. Maak er een soort frituur van. Leg de kip voorzichtig in de pan en bak ze in zo'n 2-3 minuten goudbruin. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Eet smakelijk.

Variatietips

  1. Probeer eens te variëren met de verschillende soorten Tucs.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kiprollade

    4

    90 minuten

  • Dubbel kip knoflook

    4

    120 minuten

  • Slanke kippensoep

    4

    30 minuten

  • Sambalboontjes met kip

    2

    25 minuten